WIZY & EMIGRACJA

Szanujemy Twój czas i ograniczamy Twój udział w organizacji wyjazdu od strony formalnej do minimum! Potrzebujesz wizę do Australii? Chcesz emigrować na antypody? Pomożemy Wam aplikować o odpowiednią wizę i zorganizujemy Twój wyjazd w 100%!

BRISBANE
C
% wilgotność
Wiatr:
H • L

Wizy i emigracja

Aby wyjechać do Australii należy posiadać wizę. Rodzajów tego dokumentu jest wiele, a jego wybór zależy od celu podróży. Dla chcących wyjechać do Australii tymczasowo są to wizy turystyczne, studenckie i biznesowe. Dla chcących zostać w tym kraju na stałe – wiza pobytu stałego.

Aby otrzymać dokument należy wypełnić odpowiedni formularz bądź złożyć wniosek on-line, oraz uiścić stosowną do rodzaju wizy opłatę. Na planowany czas pobytu w Australii wymagany jest ważny paszport. Czas oczekiwania na uzyskanie wizy zależy między innymi od typu dokumentu o jaki się staramy.

Oczywiście nasza rola polega również na organizacji wiz dla naszych Klientów. Możemy się pochwalić, że wszystkie wnioski o wizy studenckie składane przez nas jak dotąd, były rozpatrywane pozytywnie, a to oznacza naszą najwyższą skuteczność. Wiedząc jak cenny jest czas każdego naszego Klienta, wszystkich formalności z Ambasadą Australii dopełniamy sami w jego imieniu – organizujemy wszelkie wymagane dokumenty ze szkoły, wypełniamy i składamy aplikację wizową, uiszczamy opłatę. Badania lekarskie to jedyna rzecz, której nie jesteśmy w stanie za Ciebie załatwić… ale umówimy Cię w dogodnym dla Ciebie terminie z jednym z lekarzy wyznaczonych i akredytowanych przez Ambasadę w Australii do przeprowadzania takich badań.

WIZA TURYSTYCZNA

Przyznawana jest osobom chcącym wyjechać do Australii w celach turystycznych takich jak zwiedzanie, wakacje, odwiedziny rodziny i znajomych, jak również tym, którzy chcą podjąć naukę w tym kraju w okresie nie dłuższym niż 3 miesiące. Wiza turystyczna jest zazwyczaj przyznawana na okres 3 lub 6 miesięcy, maksymalnie na okres 12 miesięcy i może uprawniać do jednorazowego lub wielokrotnego wjazdu na teren Australii w okresie, na jaki zostanie przyznana. Nie uprawnia jednak do podjęcia pracy. Może zostać przedłużona w Australii maksymalnie na okres 6 miesięcy od daty ostatniego wjazdu do Australii pod warunkiem, że nie zawiera klauzuli „No further stay” (brak możliwości przedłużenia pobytu). Aby wiza została przyznana należy spełnić kryteria i wymogi ustalone przez Urząd Imigracyjny (Department of Immigration and Citizenship). Koszt wizy to 180 PLN, za wydanie wizy turystycznej na okres do 3 miesięcy nie pobiera się opłaty.

WIZA STUDENCKA

Mimo że nazwa wydaje się oznaczać wizę przyznawaną studentom, to faktycznie jest to dokument przyznawany osobom chcącym podjąć naukę w Australii. Nie ma określonych limitów wiekowych dla kandydatów, którzy się o nią ubiegają. Przyznawana jest ona na okres nauki – minimum 12 tygodni – i dodatkowy jeden lub dwa miesiące. Pozwala na podjęcie pracy w wymiarze 20 godzin tygodniowo podczas trwania kursu i w nielimitowanym wymiarze godzin podczas przerw w nauce wynikających z wakacji, świąt lub przerw międzysemestralnych. Praca, która stanowi integralną część podjętego kursu (np. praktyki, staż) nie jest wliczana w dozwolony czas pracy. Istnieje możliwość przedłużenia tej wizy na miejscu w przypadku przedłużenia kursu lub podjęcia nowego. Wiza ta daje prawo do wielokrotnego przekraczania granic Australii oraz na zmianę jej statusu na miejscu.

W przypadku małżeństw oraz osób pozostających w wolnych związkach – tzw. „de facto” na co najmniej 12 miesięcy przed złożeniem aplikacji, istnieje możliwość wyjazdu na wspólnej wizie studenckiej. Oznacza to, że główny aplikant podejmuje naukę a osoba towarzysząca nie, natomiast przysługuje jej również prawo do legalnej pracy. Dzieci w przedziale wiekowym od 5 do 16 lat, które towarzyszą rodzicom podczas wyjazdu do Australii, zobligowane są podjąć naukę w szkole. Aby wiza została przyznana należy spełnić kryteria i wymogi ustalone przez Urząd Imigracyjny (Department of Immigration and Citizenship). Koszt wizy to około 1060 PLN.

WORK & HOLIDAY

Work & Holiday czyli australijska wiza Zwiedzaj & Pracuj dla obywateli Polski. Została udostępniona pula 200 miejsc dla tych, którzy chcieliby rozpocząć swoją australijską przygodę na tej wizie. Główny cel udziału w programie uznaje się pobyt wypoczynkowy w Australii, który może zostać połączony z pracą. Jest to wiza dla osób pomiędzy 18 a 31 rokiem życia, które ukończyły minimum 2 lata studiów oraz posiadają certyfikat IELTS potwierdzający dobrą znajomość języka angielskiego.

EMIGRACJA

Australia to kraj otwarty na imigrantów, najlepszym dowodem na to jest ogromne zróżnicowanie kulturowe w tym kraju i liczba osób emigrujących tam co roku. Istnieje szereg możliwości dla chcących wyemigrować do Australii na stałe. Kraj ten chętnie otwiera swe drzwi przed wszystkimi, którzy mają jej do coś do zaoferowania – osoby wykształcone i posiadające profesjonalne doświadczenie zawodowe w wyuczonym zawodzie stanowią corocznie największą grupę imigrantów.

Nawet jeśli nie dysponujesz dyplomem studiów wyższych i doświadczeniem zawodowym, nadal masz szansę otrzymać pobyt stały. Zdobywając wykształcenie w danym kierunku w Australii – na kursach zawodowych kończących się dyplomem lub na studiach wyższych na uniwersytecie, otwierasz przed sobą możliwości uzyskania pobytu stałego.

Co roku Rząd Australijski przygotowuje listę tzw. „zawodów poszukiwanych”, czyli tych, w których brakuje osób do pracy. Ukończenie kursu dającego wymagane kwalifikacje zawodowe właśnie w tych branżach uwzględnionych na liście może być również podstawą do ubiegania się o pobyt stały.

Niezależnie więc od tego czy chcesz być kucharzem czy lekarzem, przy naszej pomocy i fachowej poradzie masz szansę obrać właściwą drogę do otrzymania pobytu stałego. Grupa współpracujących z nami prawników i agentów emigracyjnych jest do dyspozycji wszystkich naszych Klientów zainteresowanych możliwościami uzyskania statusu rezydenta w Australii.

Kompleksowa pomoc w zakresie aplikowania o wszystkie dostępne rodzaje wiz

 

Albion House oraz współpracujący z nami licencjonowani agenci i prawnicy emigracyjni pomagają Klientom w organizacji wszystkich możliwych rodzajów wiz. Możemy pochwalić się 100% skutecznością w uzyskiwaniu wiz studenckich oraz turystycznych, biznesowych krótko- i długoterminowych, a także długoterminowych wiz biznesowych dla osób sponsorowanych przez firmy australijskie, które umożliwiają podjęcie pracy w Australii na pełnym etacie.

Wszystkie konsultacje weryfikujące możliwości uzyskania tego dokumentu są całkowicie bezpłatne. Podejmujemy się prowadzenia całej procedury i aplikowania o wizę w imieniu Klienta wyłącznie w przypadku jeśli szanse rozpatrzenia jej na korzyść klienta przez Ambasadę Australii są znaczne. Nie podejmujemy się aplikowania o wizę jeśli warunki jej uzyskania nie są spełnione, aby nie narażać naszych klientów na straty finansowe, a także na stratę czasu. Możemy się również pochwalić, że z 520 aplikacji złożonych w przeciągu ostatnich 14 miesięcy aż 510 zostało rozpatrzonych pozytywnie.

Decydując się na skorzystanie z naszych usług masz pewność, że wszystkie formalności będą załatwione skrupulatnie i szybko, a sam proces aplikacji będzie przebiegał bardzo sprawnie. Powierzając nam organizację wizy możesz być spokojny – robimy to już od 14 lat, masz więc gwarancję wieloletniego doświadczenia.

© 2015 Albion House. Wszelkie prawa zastrzeżone. Branding / Design: Inspect™ Brand & Web Design